Poistu sivulta

Hyppää sisältöön

Vierailut koululle ja tapahtumiin

Ovatko seksuaaliväkivallan teemat nousseet esiin luokassasi? Haluatko tapahtumaasi vierailijan? Mietityttääkö aihe yleisesti?

Tilaa Nuorten Exitin maksuton vierailu

Nuorten Exit tekee kouluvierailuja yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin. Oppitunteja suositellaan erityisesti kahdeksasluokkalaisille opetussuunnitelmassa olevan seksuaalikasvatuksen tueksi! Etäyhteyksillä kouluvierailuja tehdään valtakunnallisesti ja mahdollisuuksien mukaan paikanpäällä pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Oulun seudulla. Nuorten Exitin kouluvierailut ovat maksuttomia.

Kouluvierailun kesto on 45 minuuttia. Kestoa voidaan tarpeen mukaan muokata. Kouluvierailu sisältää perustiedon seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta, seksuaalisesta kaltoinkohtelusta ja vastikkeellisesta seksistä, sekä omia rajoja turvaavasta lainsäädännöstä. Oppitunneilla pyritään poistamaan seksuaaliseen häirintään ja kaltoinkohteluun liittyviä tabuja ja uskomuksia sekä kannustamaan omista rajoista kiinni pitämiseen.  Vierailemme myös koulujen hyvinvointipäivillä ja muissa tapahtumissa. 

Yleinen ohjeistus kouluvierailuista

  • Yhden kouluvierailupäivän aikana voimme pitää 2-3 oppituntia. Resurssiemme vuoksi emme voi tehdä kouluvierailuita paikan päällä vain yhden oppitunnin vuoksi. Poikkeuksena etäyhteydellä tehtävät vierailut, joita voidaan järjestää myös yksittäin.
  • Kouluvierailulla seksuaaliväkivallan teemaa käsitellä yleisesti eikä nuorilta kysytä heidän henkilökohtaisia kokemuksiaan. 
  • Oppitunti täydentää myönteistä seksuaaliterveyskasvatusta. 
  • Oppilaille tulee kertoa etukäteen, että Nuorten Exit on tulossa pitämään oppitunnin ja että oppilaiden henkilökohtaisia asioita ei kysellä tunnin aikana. Näin taataan, että oppilailla on turvallinen tunne osallistua tunnille. 
  • Opettajan on oltava läsnä tunneilla, jotta hän saa tiedon oppitunnin sisällöstä ja oppilaiden reaktioista tunnilla sekä pitää yllä järjestystä luokassa. 

Nuorisotalot ja nuorten tapahtumat

Järjestetäänkö nutallasi hyvinvointiin tai seksuaalisuuteen liittyvä teema-ilta? Tuotatko nuorille suunnattua tapahtumaa? Kysy Nuorten Exitiltä vierailua! 

Ota yhteyttä

Nuorten Exitin vierailuista voit kysyä lisää sähköpostitse: info at exitry.fi. 

Haluatko ajankohtaista tietoa Nuorten Exitin toiminnasta ja koulutuksista? Tilaa uutiskirjeemme!

Jaa somessa:

Oliko tämän sivun sisältö mielestäsi hyödyllistä?