Poistu sivulta

Hyppää sisältöön

Koulutus ja konsultaatio

Tilaa maksuton koulutus työyhteisöösi nuoriin kohdistuvasta seksuaaliväkivallasta

Nuorten Exit kouluttaa nuoriin (13-29-vuotiaisiin) kohdistuvasta seksuaaliväkivallasta ja vastikkeellisen seksin teemoista. Koulutukset räätälöidään ryhmän tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.

Peruskoulutus rakentuu seuraavista teemoista: 

  • seksuaaliväkivallan eri muodot ja yleisyys 
  • ilmiöön liittyvä lainsäädäntö 
  • seksuaaliväkivallan vaikutukset 
  • huolen puheeksiotto 
  • seksuaaliväkivaltaa kokeneen nuoren kohtaaminen 
  • nuoren seksuaalisen itsemääräämisoikeuden vahvistaminen 
  • alueelliset tukipalvelut 
  • työyhteisön toimintamallit 

Koulutuksissa on myös mahdollisuus paneutua johonkin erityisteemaan, esimerkiksi seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisevään käsittelyyn nuorten ryhmissä. Koulutukset tapahtuvat rennon keskustelevassa ilmapiirissä ja työskentelyssä käytetään usein toiminnallisia menetelmiä kuten case-työskentelyä. 

Koulutukset sopivat erityisen hyvin esimerkiksi lastensuojelun ohjaajille, nuorisotyöntekijöille, oppilashuollon työntekijöille ja nuorten parissa toimiville vapaaehtoisille. Kouluttajina toimivat Nuorten Exitin ammattilaiset.

Toteutamme koulutuksia valtakunnallisesti etäyhteydellä. Pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Oulun seudulla koulutuksia on mahdollisuus järjestää myös paikanpäällä.

Ammattilainen: konsultoi rohkeasti

Tarjoamme konsultointia seksuaaliväkivallan ja vastikkeelliseen seksiin liittyvissä epäilyissä ja tilanteissa. Ota rohkeasti yhteyttä! Konsultointi on luottamuksellista ja maksutonta. 

Ota yhteyttä puhelimitse: 044 550 0600 tai 045 895 3279 tai sähköpostilla info@exitry.fi

Materiaalia aiheen käsittelyyn nuorten ryhmissä löydät materiaalipankistamme.

Nuorille ja läheisille suunnatut palvelumme toimivat verkossa. Nuorille ja vanhemmille ja muille läheisille tarjoamme tukea verkkovälitteisten tapaamisten kautta. Ajan voi varata ajanvarauskalenterista ja sähköpostilla info@exitry.fi. Nuorille tarkoitettuun chattiin voi varata laittamalla sähköpostia info at exitry.fi tai yksityisviestillä Instagramissa @nuortenexit. Nettikirjeen voi kirjoittaa milloin vain. Emme valitettavasti tällä hetkellä tarjoa tukea puhelimitse asiakkaillemme.

Ammattilaisten yhteydenotot

Yhteystietomme

Haluatko ajankohtaista tietoa Nuorten Exitin toiminnasta ja koulutuksista? 

Tilaa uutiskirjeemme!

Jaa somessa:

Oliko tämän sivun sisältö mielestäsi hyödyllistä?