Poistu sivulta

Hyppää sisältöön

Muut auttavat tahot

Tälle sivulle on listattu erilaisia apua ja tukea tarjoavia tahoja. Kaikenlaisista kokemuksista on mahdollista selvitä ja toipua. Selviämiseen ja toipumiseen tarvitaan usein läheisten ja ammattilaisten apua. Tuen kanssa olo usein helpottuu ja elämässä pääsee eteenpäin. Älä siis jää yksin, sinulla on oikeus apuun ja tukeen!

Apua väkivaltaan ja seksuaaliseen kaltoinkohteluun

Naisten Linja: Maksutonta neuvontaa ja tukea väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen. Mahdollista ottaa yhteyttä puhelimitse, nettikirjeellä tai chatissä.

Nettiturvakoti nuorille: Tietoa ja tukea seurusteluväkivallan tilanteisiin. Mahdollisuus varata aika nettikeskusteluun väkivaltatyön ammattilaisen kanssa. Chat maanantaisin klo 17-19.

Nollalinja: Ilmainen auttava puhelin väkivaltaa tai sen uhkaa kohdanneille ja heidän läheisilleen. Voit soittaa mihin kellonaikaan tahansa, vuoden jokaisena päivänä, p. 080 005 005

Poikien Puhelin: Poikien Puhelin on auttava puhelin- ja verkkopalvelu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille. Soittoajat: ma-pe, klo 13-18, p. 0800 94884. Chat avoinna ma-to klo 13-18 ja pe 13-15.

Poikien Talot tarjoavat tukea seksuaaliväkivaltaa kokeneille nuorille.
Oulu
Helsinki

Raiskauskriisikeskus Tukinainen: Tukea raiskatuksi ja hyväksikäytetyksi joutuneille ja heidän läheisilleen. Kriisipäivystys p. 0800-97899, ma-pe klo 9-15, la-su klo 15-21, pyhinä ja niiden aattoina klo 15-21.

Rikosuhripäivystys: Tietoa ja tukea rikoksen tai rikosyrityksen uhriksi tai todistajiksi joutuneille nuorille.

Sua varten somessa: Yksilö- ja ryhmätukea seksuaalista häirintää tai kaltoinkohtelua kokeneille tai sille alttiille 12-21-vuotiaille nuorille sosiaalisen median eri alustoilla.

Suomen Delfins ry: Valtakunnallinen tukijärjestö lapsena seksuaalista hyväksikäyttöä kohdanneille aikuisille ja heidän läheisilleen. Puhelinpäivystys, keskusteluapu ryhmissä sekä keskustelupalsta.

Tyttöjen Talot tarjoavat tukea seksuaaliväkivaltaa kokeneille nuorille.
Rovaniemi
Oulu
Kuopio
Tampere
Turku
Espoo
Helsinki

Mielenterveys

Kriisipuhelin: Keskusteluapua järkyttävän tapahtuman jälkeen tai vaikeassa elämäntilanteessa, apua esimerkiksi jaksamiseen sekä itsemurha-ajatuksiin. Puhelin auki arkisin klo 9–07, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15–07.

Nuorten Elämä: Lisää tietoa tuki- ja kriisipalveluista ja vastauksia nuorten kysymyksiin.

Nuorten mielenterveystalon paikka- ja palveluhaku: Tietoa paikkakuntasi palveluista. Voit hakea auttavaa tahoa asian ja paikkakunnan perusteella.

Sekasin-chat: Keskustelutukea nuorille missä tahansa mieltä askarruttavassa tilanteessa. Suomen Mielenterveysseuran ylläpitämä nimetön ja kahdenkeskinen chat, joka on auki ma-pe klo 09-24 ja la-su klo 15-24.

Seksuaalisuus ja sukupuolen moninaisuus

Sexpon seksuaalineuvonta: Sexpon seksuaalineuvonta-asema tarjoaa maksutonta neuvontaa seksuaalisuuden, seksin ja ihmissuhteiden kysymyksissä. Neuvontaa kasvokkain, Skypen välityksellä, netissä ja puhelimitse.

Sinuiksi: Tietoa ja tukea seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden kysymyksiin.

Väestöliitto: Tietoa ja tukea nuorille murrosiästä, seksuaalisuudesta, seurustelusta yms. Nettineuvonta ja puhelinpäivystys.

Muut palvelut

Help.Some: Lataamalla ilmaisen sovelluksen saat tietoa ja tukea esimerkiksi kiusaamis- ja häirintätilanteisiin sekä rikosasioiden selvittelyyn. Voit chatata tai jättää viestin työntekijöille ja koulutetuille vapaaehtoisille. Sovelluksen kautta saat yhteyden myös nettipoliisiin.

Netari: Nuorisotalo verkossa. Sivustolla myös kalenteri, josta näet kaikki avoinna olevat chatit nuorille.

Poliisit sosiaalisessa mediassa: Poliisin sosiaalisen median yhteystiedot, mahdollisuus ottaa yhteyttä poliisiin matalalla kynnyksellä.

Varjomaailma: Tukea nuorille, joita mietityttää tai huolestuttaa aikuisten päihteidenkäyttö.

Oletko huolissasi omasta tai läheisesi seksuaalikäyttäytymisestä?

Koetko seksuaalista tai romanttista vetoa lapsiin tai alaikäisiin nuoriin? Seksuaaliset mieltymykset eivät tarkoita vielä niiden toteuttamista. Sinulla on oikeus apuun ja tukeen.

Seksuaalinen kiinnostus lapsiin -omahoito: Mielenterveystalon oppaassa kerrotaan mistä on kyse, kun seksuaalinen kiinnostus kohdistuu itseään huomattavasti nuorempiin lapsiin, mitä voi tehdä sekä miten ottaa vastuuta itsestään.

SeriE-hanke: Sexpon ja Kriminaalihuollon tukisäätiö tarjoaa maksutonta, matalan kynnyksen tukipalvelua henkilöille, joilla on huoli omista lapsikohteisista fantasioistaan ja mieltymyksistään. Asiakastyötä tehdään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

SERITA-hanke: tarjoaa tukea yli 15-vuotialle, joilla on seksuaalirikostaustaa, on huoli seksuaalikäyttäytymisen muuttumisesta laittomaksi tai kun seksuaalisen kiinnostuksen kohde on laiton. Mahdollisuus kasvokkaiseen tukeen Oulussa, työskentely etäverkkoyhteyden kautta mahdollista valtakunnallisesti. Päivystyspuhelin numerossa 040 517 7100, ti-to klo 13-15.

Välitä! -seksuaaliväkivaltatyö: Välitä! tarjoaa kriisiapua, tukiryhmiä ja palveluohjausta seksuaalisen väkivallan uhreille, tekijöille ja heidän läheisilleen. Tukea puhelimitse valtakunnallisesti sekä kasvotusten Tampereella.

Jaa somessa:

Oliko tämän sivun sisältö mielestäsi hyödyllistä?