Poistu sivulta

Hyppää sisältöön

Nudepuhetta

Nudeja eli alastonkuvia tai -videoita voi ottaa itselleen tai ajatuksena lähettää se eteenpäin. Nudejan ottaminen voi olla tapa tutustua omaan seksuaalisuuteen ja kehoon. Niiden ottamisessa ei ole mitään väärää ja niitä saa myös lähettää toiselle, mutta on hyvä sopia yhdessä pelisäännöistä. Ei ole oikein, jos omat lähettämät kuvat esimerkiksi lähetetään eteenpäin ilman lupaa.  

Näistä asioista kannattaa sopia yhdessä ennen nudejen lähettämistä:
– Kuka saa nähdä kuvan tai kuvat?
– Mitä kuville tehdään, kun ne nähty?
– Jos kuvat on lähetetty seurustelusuhteessa, mitä niille tehdään, jos tulee ero?
– Saako kuvia jakaa eteenpäin?

Jos ei halua lähettää nudeja, niin ei tarvitse, vaikka joku niin sanoisi tai sitä vaatisi. Meillä jokaisella on oikeus kuunnella omia rajoja ja niitä ei saa rikkoa. Joskus voi myös tulla sellaisia tilanteita, joissa on saanut nudekuvia pyytämättä ja haluamatta. Niiden näkeminen saattaa olla todella ahdistavaa ja stressaavaa. Silloin kannatta kääntyä luotettavan ihmisen puoleen ja kertoa siitä. Voit myös tulla keskustelemaan Nuorten Exitin chattiin aiheesta. Jokaisella on oikeus päättää, millaista sisältöä haluaa saada. On hyvä muistaa lähettäjä kysyä lupa vastaanottajalta.

Nudejen ottaminen voi myös olla kivaa ja sitä voi tehdä, vaikka yhdessä oman kumppanin kanssa. Nudejan ottaminen, lähettäminen ja vastaanottaminen saattaa olla hyvinkin kiihottavaa ja herättää omia haluja. Niiden kautta voi tutustua siihen, mistä pitää ja mikä ei ole itselleen mieluisaa.

Voi myös tulla tilanteita, joissa alaikäisten nuorten nudeja on myynnissä tai niistä halutaan rahaa. Tällöin puhutaan vastikkeellisesta seksistä. Tilanteessa aikuisella on aina vastuu ja hänen on kunnioitettava nuoren kehitystä ja kasvua. Vaikka nuori olisi lähtenyt mukaan tilanteeseen tai ehdottanut vastikkeellista seksiä, ei aikuinen saa käyttää hyväkseen nuoren tilannetta. Joskus vastineen tarjoaja voi olla myös toinen nuori. 

Jaa somessa: