Poistu sivulta

Hyppää sisältöön

Rantakuntoon kesäksi 2021

Vaikuttaako tutulta?

Ajatellaan, että olet menossa lomalle ja ajattelet laihduttavasi tai muokkaavasi kehoasi muuten, että olisit rantakunnossa. Rantakunnossa, jossa kehtaa olla uimapuvussa ja tuntea olonsa rannalle/kylpylään/paljuun sopivaksi. Sellaisessa kunnossa, ettei ajattele muiden arvostelevan ja kauhistelevan sun ulkonäköä. Sitten kun on siinä rantakunnossa voi nauttia lomasta. Sitten kun on tarpeeksi laiha/lihaksikas/timmi niin voi ottaa rennosti ja olla onnellinen. Sitten kun..

Miksi me ajatellaan niin, että vain tietyn malliset ihmiset saisi nauttia rannalla olosta, uimisesta ja altaassa lillumisesta?

Se on totta, että somessa, telkkarissa ja lehdissä paraatipaikalla ovat edelleen ne klassisen kauniit, hoikat ja timmit tyypit. Mutta auta armias, jos oletkin liian laiha, lihaksikas tai muuten vaan liikaa tai liian vähän jotakin. Se muotti mitä meille tarjotaan, on kamalan ahdas. Ei siis vahvisteta tätä muottia arvottamalla muiden ulkonäköä.

Kukahan sen ranta- tai bikinikuntokäsitteen on muuten edes keksinyt. Eikö se ole rantakuntoa että menee sinne rannalle? Kyllähän siihen vaaditaan kuntoa, että pääsee sinne rannalle. Tai jos vetää biksut päälle, niin silloinhan on automaattisesti bikinikunnossa?

Entä jos tuntuu siltä, että ei halua olla uimapuvussa rannalla, kylpylässä tai muuten julkisesti? Se on ok, ei tarvii olla jos ei halua. Jokainen saa päättää itse. Joskus ajatukset omaan kehoon liittyen voi tosin rajoittaa meidän elämää ja estää tekemästä asioita mitä oikeasti haluaisi. Mä ainakin haluan, että kaikki saisi nauttia halutessaan uimisesta, rannalla olosta ja poreista.

Jos ajatukset omaan kehoon liittyen on ahdistavia ja negatiivisia, voi ajatuksia itsestä lähteä muokkaamaan itse tai yhdessä ammattilaisen kanssa. Kehorauhaan liittyen on olemassa erilaisia harjoituksia, kirjoja, sometilejä yms., rohkeasti siis googlettamaan ja tutustumaan! Hae myös rohkeasti apua ammattilaisilta, sulla on oikeus nauttia sun kehosta ja olla sinut itsesi kanssa.

Jaa somessa: