Poistu sivulta

Hyppää sisältöön

Ei tueta ulkonäkökeskeisyyttä

Kommentoimalla muiden ulkonäköä otetaan samalla kantaa siihen, millainen ulkonäkö on kelpaava ja ihailtava. Ulkonäön ja kehon kommentointi pitää myös yllä ulkonäkökeskeistä ja laihdutuskulttuuria. Esimerkiksi tapana tuntuu olevan, että varsinkin tyttöjä ja naisia kehutaan laihtumisesta ”näytätpä hyvältä, oletko laihtunut”. Tällainen kommentti herättää usein miettimään, että miltä sitä on sitten aiemmin kommentoijan mielestä näyttänyt. Laihtumisen taustalla voi olla myös monenlaisia syitä, kuten vaikkapa mielenterveyden haasteet, syömishäiriö, läheisen menetys yms. Toisaalta jos on liian laiha, niin sekään ei ole hyväksyttävää.

Ei siis tueta ulkonäkökeskeisyyttä, me ollaan niin paljon enemmän kuin meidän ulkonäkö. On tosi kurjaa, että ihan huomaamattakin välillä arvottaa ihmisiä heidän ulkonäön perusteella. Esimerkiksi telkkaria katsoessa voi huomata päivittelevänsä esiintyjien vaatteita, silmäpusseja, takapuolta tai muuta kehoa. Kukaan ei ole tässäkään asiassa täydellinen, mutta omia tapojaan voi lähteä pohtimaan kysymällä itseltään muutaman kysymyksen.

?Eikö jokainen saa elää täällä itseään varten eikä ole vain miellyttämässä sinun silmääsi?
?Mitä hyötyä siitä on, että kommentoin toisten ulkonäköä?
?Mitä tämä kehu tai kommentti pohjimmiltaan viestittää?

Ei ole kohteliasta tai reilua laukoa toisesta mielipiteitä hänen ulkonäköönsä ja kehoonsa liittyen, jos niitä ei ole kysytty. Jos niitä kysytään, niin silloinkin saa olla kohtelias!? Kommentit omasta ulkonäöstä tuntuu usein pahalta ja voivat jäädä vaivaamaan. Ne saavat surulliseksi ja ajattelemaan, että itsessä on jotakin vikaa. Se on mahtavaa, että kehorauhasta puhutaan paljon nykyään. Joskus kuitenkin tuntuu, että vaaditaan superihmistä, jotta osaa jättää kaikki kommentit omaan arvoonsa. Tavallisia ihmisiä tässä kuitenkin ollaan. Siihen ei kuitenkaan vaadita superihmistä, että kohtelee muita ihmisiä hyvin ja kunnioittavasti. Annetaan kaikille siis kehorauha.❤️

Jaa somessa: