Poistu sivulta

Hyppää sisältöön

Sexting, sexting, sexting

Mikä ihmeen sexting? Sexting eli seksiviestittely on viestittelyä, jonka sisältö tai tyyli on seksuaalista. Se voi olla kivaa, outoa, hassua, tylsää, jännittävää, ahdistavaa, hölmöä tai ei mitään näistä. Jokainen kokee sextingin omalla tavallaan. Se voi herättää erilaisia tunteita, eikä niitä tarvitse hävetä.

Jos saat seksiviestin tuntemattomalta, mitä tekisit tilanteessa? Voit kertoa tilanteesta luottavalle aikuiselle ja tehdä ilmoituksen ylläpitoon, jos kyseessä on esim. Tiktok tai muu somekanava. Tilanteesta voi hyvin tulla myös juttelemaan Nuorten Exitin chattiin tai keskustella koulussa esim. kuraattorin tai terveydenhoitajan kanssa. Jos tilanne tuntuu stressaavalta, ei sen kanssa kannata jäädä yksin.

Videolla Jesse kertoo sextingistä:

Mitä video ajatuksia video herätti sinussa?
Voisiko videossa tapahtunut tilanne tapahtua oikeasti?
Miten toimisit, jos itse tai ystäväsi olisi samankaltaisessa tilanteessa, kun videon Karo?
Kenelle voisit kertoa tilanteesta?

Seksiviestit voivat olla myös osa suhdetta ja oman seksuaalisuuteen tutustumista. Sextingissä on hyvä muistaa se, että vastaanottaja ja lähettäjä voisivat yhdessä miettiä, millaisia viestejä on kiva lähettää tai/ja vastaanottaa. Jokaisella on oikeus päättä missä omat rajat ovat ja mikä tuntuu hyvältä.

Jaa somessa: