Poistu sivulta

Hyppää sisältöön

Mitä nautinto on?

Se on mielihyvää, tyytyväisyyttä ja ilon tunteita. Ihmiset voivat saada nautintoa monenlaisista asioista, kuten läheisistä ihmissuhteista, ruoasta, musiikista, koiran silittämisestä, luonnossa käyskentelystä, urheilusta, herkuista, työstä tai vaikkapa kasvien hoitamisesta.

Nautinto kuuluu olennaisena osana myös seksuaalisuuteen. Jokaisella ihmisellä on oikeus turvalliseen ja nautinnolliseen seksuaalisuuteen. On tärkeää siis tutkiskella itseään ja opetella tunnistamaan jutut, mitkä tuntuvat itsestä nautinnollisilta. Omaan kehoon kannattaa tutustua rauhassa ja selvittää millainen kosketus tuntuu itsestä nautinnolliselta. Vain sinä itse voit tietää sen, kukaan ei voi sanoa toisen puolesta mikä tuntuu nautinnolliselta ja mikä ei. Sinulla on oikeus nautintoon!

Tässä on vielä viisi vinkeää faktaa nautinnosta:

  1. Seksuaalioikeudet kuuluvat meille kaikille ja yksi osa seksuaalioikeuksia on oikeus seksuaaliseen nautintoon.
  2. Nautinto ja mielihyvä ovat ihmiselle tärkeitä! Ne saavat meidät pysymään aktiivisina ja kiinnostuneina ympäristöstä, aikojen saatossa nautinto ja mielihyvä ovat parantaneet ihmisen selviytymistä ja eloonjäämistä.
  3. Brittitutkimuksen mukaan parasta maailmassa ovat suukko ja halaus. Sen jälkeen nautinnollisinta ihmisten mielestä on nauraminen toisten ihmisten kanssa. Kolmanneksi eniten mielihyvää tuottava oli puhtaissa lakanoissa nukkuminen.
  4. Elämä on usein tasapainoilua kuluttavien ja voimaa tuovien asioiden välillä. Mielihyvä ja nautinto tuovat voimaa elämään eikä niitä saa unohtaa. Kiireen keskellä näin voi kuitenkin käydä. Tee siis itsellesi lista mielihyvää ja nautintoa tuottavista asioista! Laita lista vaikkapa jääkaapin oveen muistuttamaan mielihyvän ja nautinnon tärkeydestä.
  5. Ihmiset saavat nautintoa ja mielihyvää erilaisista asioista. Mistä sinä olet nauttinut tänään?

Jaa somessa: