Poistu sivulta

Hyppää sisältöön

Onks sullaki kevättä rinnassa?

Linnuilla on usein näyttävät kosintamenot, hypitään, huudetaan ja tanssitaan aamuyöstä lähtien. Näin koitetaan saada toinen kiinnostumaan itsestä ja päästä tekemään lähempää tuttavuutta.

Lintu oksalla, jonka suusta tulee puhekupla, jossa lukee: "onks sullaki kevättä rinnassa?"

Se mikä toimii linnuilla, ei välttämättä toimi ihmisillä.

Jos olet ihastunut, voit tietysti koittaa lintujen taktiikkaa eli hyppimistä, huutamista ja tanssimista. Varmin keino kuitenkin kertoa omista tuntemuksista sekä saada tietää mitä toinen ajattelee ja tuntee sinusta, on kysyä suoraan asiasta. Ennen toisen tunteista kysymistä, on hyvä ottaa huomioon pari seikkaa:

1. Ihminen ei pysty valitsemaan sitä keneen ihastuu, lisäksi ihastuksen kohde voi olla joskus ihan mahdoton saada osaksi elämää. Joku voi ihastua esimerkiksi laulajiin ja näyttelijöihin. Joskus voi ollakin sellainen tilanne, ettei ihastuksen kohteelta voi kysyä hänen tunteistaan. Kohde voi olla myös sellainen ihminen, kenen kanssa esimerkiksi seurustelusta ei voisi tulla mitään. Joskus ihastuksen kohde voi olla arveluttava tai ilkeä tyyppi. Silloin kannattaa miettiä, kannattaako mennä tunteista tekoihin. Näin suojaa itseään ja omia rajojaan. Tällaisissa tilanteissa voi hyväksyä sen, että on ihastunut toiseen, muttei mene asian kanssa sen pidemmälle. Ihastus voi laantua ajallaan.

2. Toisen tunteista kysyminen varmasti jännittää paljon, mikä olisi sinulle luontevin tapa tehdä se? Kysyminen on hyvä tehdä sellaisessa tilanteessa, mikä on rauhallinen ja missä ei ole muita tyyppejä. Voit kysyä myös viestillä, jos koet sen helpommaksi!

3. Entä jos toinen ei olekaan kiinnostunut? Se voi tuntua maailmanlopulta. Pettymyksiä ja pakkeja tulee meille kaikille vastaan elämässä, mutta niistä pääsee onneksi yli! Kaverin, sisaruksen tai vanhemman kanssa juttelu asiasta voi auttaa käsittelemään pettymystä. On tärkeää kunnioittaa toisen ajatuksia ja tunteita. Eli muistetaan omat ja muiden rajat! Jos toinen ei olekaan kiinnostunut sinusta, voi se olla sinulle tilaisuus tavallaan päästää tästä henkilöstä irti. Yksipuolisessa ihastumisessa/tykkäämisessä/rakkaudessa on lisäksi tosi kurjaa elää. Nyt tiedät mitä toinen ajattelee.

Omista tunteista kertominen voi tuntua tosi jännittävältä ja pelottavalta. Se on ok! Jokaisen meistä olisi hyvä harjoitella tunteista puhumista, se on aluksi aina hankalaa. Omista tunteista kertomista voi opetella monenlaisissa tilanteissa, myös sellaisissa, jotka eivät liity ihastukseen mitenkään. Harjoittele esimerkiksi vanhempien, sisarusten tai kavereiden kanssa ja kerro heille miltä sinusta milloinkin tuntuu! Kaikista tärkeintä on kuitenkin edetä omaan tahtiin. Jos omista tunteista kertominen ja toisen tunteista kysyminen tuntuu sinusta liian pelottavalta, ehkei nyt ole oikea hetki siihen. Oikea aika löytyy kuitenkin vielä!

Jaa somessa: