Poistu sivulta

Hyppää sisältöön

Kännissä ja läpällä

*tyyppi x kourii toista takapuolesta baarissa*

tyyppi z: ”Hei, mitä ihmettä sä teet?!?! Lopeta heti!”

tyyppi x: ”No hei älä viiti hermostuu, mä vaan vähän kännissä ja läpällä kourasin, etkö sä huumoria ymmärrä?”

Tämä tilanne ei ole kyllä huumoria nähnytkään! Lisäksi kännissä ja läpällä on ehkä huonoin perustelu, jolla perustella ikinä mitään. Myös humalainen on vastuussa omista teoistaan. Urbaanin sanakirjan mukaan kännissä ja läpällä on ”huono tapa kaunistella asioita, jotka eivät korjaudu hetkessä”. Jep.

Esimerkiksi kouriminen on seksuaalista kaltoinkohtelua. Seksuaalisella kaltoinkohtelulla voi olla lyhyt- ja pitkäkestoisia vaikutuksia ihmisen elämään. Tällaisia vaikutuksia voivat esimerkiksi olla ahdistuneisuus, masentuneisuus ja unettomuus. Todella hankalaa siis nähdä se läppä tässä!

Seksuaalinen kaltoinkohtelu on väkivaltaa ja vallan käyttöä, ei huumoria. Vastuu seksuaalisesta kaltoinkohtelusta on aina tekijällä, eikä sillä ole merkitystä, miten itse on pukeutunut, onko ollut mukana juhlissa, lähtenyt jatkoille tai ollut humalassa.

Delfiini eli kännikala pitää evissään drinkkiä ja oluttuoppia. Delfiinin suusta lähtee puhekupla, jossa se sanoo "myös mulla on omat rajat".

Myös kännikalalla on oikeus omiin rajoihin.

Muistetaan siis omat ja muiden rajat, myös humalassa. Humala ei oikeuta ketään olemaan törppö!

PS. Jäikö jokin tästä mietityttämään? Tuu juttelemaan aiheesta lisää Nuorten Exitin chattiin, joka on avoinna tiistaisin klo 16-19! Chatin löydät tämän sivun alalaidasta.

Jaa somessa: