Poistu sivulta

Hyppää sisältöön

Materiaalit ammattilaiselle

Jokaisella nuorten parissa toimivalla on omassa työssään mahdollisuus ennaltaehkäistä nuoriin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa ja tukea nuorten omien rajojen pohdintaa. Aiheesta voi keskustella esim. oppitunneilla, nuorten ryhmissä, teemailloissa tai kahden keskisissä tapaamisissa.

Ensi- ja turvakotien liitto: My Space, Not Yours! – menetelmäopas seksuaalisen häirinnän ja väkivallan ilmiöiden käsittelemiseen nuorten kanssa

Voimaa seksuaalisuudesta -hanke: Miten ottaa seksuaalisuus puheeksi asumispalveluissa

Helsingin kaupungin kanssa yhteistyössä toteutettu opas seksuaalisen kaltoinkohtelun ehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi nuorisotyössä. Yhteistyössä toteutettiin myös julisteet nuorisotaloille suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi:

Nuorten Exitin tulostettavat julisteet:

  • PENA – Jokaisella on oikeus olla upea ilman häirintää
  • TEPPO – Alastonkuvien lähettämiseen tarvitaan vastaanottajan suostumus
  • TANE – Alastonkuvien eteenpäin levittäminen ilman lupaa on rikos.
  • ISMO – Kondomin salaa pois ottaminen on seksuaaliväkivaltaa.

Nuorten Exit: Valmiita tehtäviä esim. teemailtoihin! Ohjeistukset nuorille suunnattujen videoiden purkua varten – videot löydät Nuorten Exitin Youtube-kanavalta. Videot ja tehtävät on tarkoitettu yli 13-vuotiaille nuorille.

Nuorten Exit: Iskurepla-peli, yli 13-vuotiaille tukemaan keskustelua omista rajoista ja seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta.

Nuorten Exit: Hullunkuriset kohtaamiset -korttipeli, 11-13-vuotiaille tukemaan keskustelua omista rajoista ja seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta.

Nuorten Exit: Lautapeli, teemana omat rajat ja seksuaalisuus, yli 13-vuotiaille.

Nuorten Exit: Hupsista! Kuinkas se sattuikaan – Puheeksiottamisen bingo – voit tulostaa tämän vaikka opettajanhuoneeseen tai työntekijöiden tilaan.

Jaa somessa: