Poistu sivulta

Hyppää sisältöön

Miten puhua kumppanille seksistä?

Uusissa ja myös pidempään jatkuneissa seurustelu/säätö/tapailusuhteissa yksi tärkeimmistä asioista on avoin keskustelu omista rajoista, haluista ja tarpeista. Ihmiset tykkäävät eri asioista, myös ihmissuhteissa ja seksissä, jonka vuoksi on hyvä kommunikoida siitä mistä juuri te pidätte. Ajatusten lukeminen ei ole (ainakaan vielä) mahdollista. Kukaan ei siis voi kysymättä ja kommunikoimatta tietää, mitä toinen haluaa esim. seksiltä tai mitä milloinkin pitää tehdä, että tuntuu hyvältä.

Seksi ei mene rikki puhumalla, vaan siitä tulee usein parempaa.

Monet ottavat seksin puheeksi uuden kumppanin kanssa puhumalla ehkäisystä. Erityisesti uuden kumppanin kanssa kannattaa aina jutella turvaseksistä. Tämän keskustelun yhteydessä voi luontevasti ottaa puheeksi muutkin seksiin liittyvät asiat kuten millaisista aloitteista pidät ja mitä toivoisit toisen ottavan huomioon. Keskustelua voi avata myös vaikkapa viesteillä.

”Pitäisin siitä, että x”
”Minulle tulee tosi hyvä ja haluttu olo, kun tekisit x”
”Millaisesta kosketuksesta sinä tykkäät?”

Meemi, jossa räppäri Drake hyväksyy ja kieltää suostumukseen liittyvät sanat kyllä - ehkä - ei. Tekstivastine sivun lopussa.
Kyllä – Ehkä – Ei: Kolme pientä sanaa, jotka ovat supertärkeitä intiimeissä tilanteissa.

Jos seksitilanteessa ilmenee kipuja niin kannattaa sanoa kumppanille siitä välittömästi. Hänen tulee heti reagoida, jos sinuun sattuu tai tilanne tuntuu muutoin epämukavalta ja sama tietysti toisinpäin. Seksiin kuuluu luottamus ja toisen kunnioittaminen kaikissa tilanteissa.

”Lopeta mitä teet, minua sattuu, kokeillaan mieluummin x”
”Voitko tehdä hellemmin”
”Jatka sitä mitä teit aiemmin”
”Odota hetki, näytän sinulle, millaisesta kosketuksesta tykkään”  

Kumppanille voi myös näyttää tai kädellä ohjata sellaiseen kosketukseen, mikä tuntuu sinusta hyvältä.

Vaikka puhuminen saattaa aluksi tuntua hankalalta tai vaikealta niin huomioivan kumppanin kanssa se kyllä sujuu alkutakelteluista huolimatta. Usein toinenkin osapuoli pohtii samoja asioita ja on lähinnä kiitollinen, että otit asian puheeksi ensiksi!

Kun uskaltaa kysyä toiselta hänen toiveistaan ja haluistaan seksin suhteen sekä kertoa omistaan, jäävät monet väärinymmärrykset välistä. On myös ok sanoa, että ei tiedä jotakin tai pyytää toista tekemään jotakin muuta. Seksin tulisi olla kaikille osapuolille nautinnollista, kivaa ja turvallista.

***************************************************************************

Tekstivastine Suostumuksen Drake-mallille

Kolme pientä sanaa, jotka ovat supertärkeitä intiimeissä tilanteissa:

Kyllä

  • Vain kyllä tarkoittaa kyllä! Eli se antaa luvan edetä ja viestii suostumuksesta. Tilanteet, tunteet ja halut voivat myös muuttua ja muuttuvatkin. ”Kyllä” saa muuttua ”Ei”ksi tai ”Ehkä”ksi.

Ehkä

  • Epävarmat fiilikset, eli on hyvä pysähtyä ja pohtia homma uusiksi. Voisiko kokeilla jotakin muuta? Lopetetaanko? Kokeillaanko myöhemmin uudestaan?

Ei

  • Tarkoittaa ettei suostumusta ole. Silloin on lopetettava eikä toista saa painostaa tai pakottaa jatkamaan. Vonkaaminen tai jankuttaminen eivät ole myöskään ok. Jokaisella on oikeus pitää kiinni omista rajoistaan ja kuunnella omia tunteitaan. Tätä on kunnioitettava, vaikka ymmärrettävästi kesken jääneet hommat saattaa harmittaa kovastikin. Omia rajojaan puolustava ei tarkoituksella loukkaa toista, vaan rakastaa ja suojelee itseään.

Jaa somessa: