Poistu sivulta

Hyppää sisältöön

Uusi vuosi – uusi minä?

”Taas mennään! #fromfattofit #newyearnewme”. Näillä saatesanoilla varustettu saliselfie pomppaa silmilleni Instagramia selatessani. Myös muualla kohistaan uuden vuoden lupauksista, joissa korostuu kilojen karistaminen. Kesäkunto ja 5+2-dieetti on jo mainittu klikkiotsikoissa. Jopa sipsikaljavegaaniuden nimeen vannova ystäväni on vaihtanut vihikset kauravälipalaan. Tunnen pientä painetta – pitäisikö minunkin ponnistella kevättalvi jonkin mystisen uuden minän saavuttamiseksi?

Liikkuminen ja terveydestä huolehtiminen tekee varmasti hyvää. Syömisestä stressaaminen ja pakkopullaksi muodostunut repivä liikunta tuskin tekevät samaa. Voisinko aloittaa vuoden lempeydellä itseäni kohtaan? Mietin mistä todella nautin ja listaan asioita: ystävien kanssa oleskelu ja hyvän ruoan kokkailu. Liikunta, joka saa hapen kulkemaan paremmin ja hartiat rennoksi. Netflix-maratonit peiton alla. Aika tavalliset asiat lopulta. Oliko näille viime vuonna riittävästi aikaa ja tilaa? Jatkaessani listaa itselleni tärkeistä asioista päätän unohtaa ulkopuolelta tulevat paineet ja kuunnella omaa oloani hieman enemmän tänä vuonna. Päätän olla riittävän hyvä juuri tällaisena.

Mitä sinä toivot alkavalta vuodelta? Millaisia ihmissuhteita toivot ympärillesi? Mikä tuottaa sinulle hyvää oloa ja voimavaroja? Itsestä kannattaa pitää huolta, mutta muistathan olla itsellesi myös armollinen ja lempeä – ansaitset parasta.

 

Jaa somessa: