Poistu sivulta

Hyppää sisältöön

Nettikirjepalvelun käyttöohjeet

Huom! Nettikirjepalvelu on kesätauolla ja avoinna taas 2.8. alkaen.

Mikä on Nuorten Exitin nettikirjepalvelu? 

Nettikirjepalveluun voit lähettää viestin milloin vain, vuorokauden ympäri. Vastaamme viesteihin viimeistään kahden viikon kuluttua viestin lähettämisestä.  Voit tulla myös chattiin juttelemaan tiistaisin klo 16-19 ja torstaisin klo 14-16. 

Voit kirjoittaa meille viestin omiin rajoihin, seurusteluun, seksuaaliseen kaltoinkohteluun ja vastikkeelliseen seksiin liittyvistä asioista. Nettikirjepalvelussa vastaavat Nuorten Exitin työntekijät. Tutustuthan myös palvelun tietosuojaselosteeseen, jossa on kerrottu mm. ilmoitusvelvollisuudesta viranomaisille tilanteissa, joissa herää huoli alaikäiseen kohdistetusta seksuaalirikoksesta.

Käyttäjätunnus ja salasana 

Viestit ovat luottamuksellisia eikä kukaan ulkopuolinen pääse lukemaan niitä. Palvelu arpoo sinulle käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla voit lukea ja jatkaa keskustelua. 

Voit halutessasi antaa puhelinnumerosi, niin lähetämme käyttäjätunnuksen antamaasi puhelinnumeroon tekstiviestillä. Saat myös tekstiviestillä muistutuksen, kun vastaamme viestiisi. Näet salasanasi viestin lähetyksen jälkeen, kirjoita se talteen.  

Jos et anna puhelinnumeroa, näet käyttäjätunnuksesi ja salasanasi viestin lähetyksen jälkeen, kirjoita ne talteen.  

Vain käyttäjätunnuksella ja salasanalla pääset lukemaan vastauksen ja jatkamaan keskustelua. 

Esitietolomake 

Ensimmäisen viestin kirjoittamisen yhteydessä kysymme sinulta ikäryhmääsi, sukupuoltasi ja asuinseutusi tyyppiä. Näistä vastauksista ei voi tunnistaa ketään. Tietoja ei ole pakko antaa. Antamasi tiedot tulevat kirjeeseen vastaamisen tueksi työntekijöillemme, sekä käytämme tietoja tilastointiin.  

Voit halutessasi myös tehdä itsellesi nimimerkin, joka näkyy viestiketjussa. Nimimerkillä ei kirjauduta sisään palveluun.  

Puhelinnumeroasi käytämme käyttäjätunnuksen ja muistutusviestin lähettämiseen. Voit kirjottaa viestin myös antamatta puhelinnumeroa

Voit kirjoittaa Nettikirjepalveluun nimettömänä, emmekä tiedä sinusta muuta kuin mitä viestin lähetyksen yhteydessä haluat meille kertoa. 

Viestin kirjoittaminen 

Voit kirjoittaa meille viestin, jos sinua mietityttää esimerkiksi  

 • ihastuminen tai seurustelu 
 • ahdistelu, häirintä 
 • homottelu tai huorittelu 
 • seksiin painostaminen 
 • maksun tarjoaminen seksistä 
 • paljastavat kuvat ilman suostumusta 
 • aikuisen ja nuoren seurustelu 
 • suojaikäraja 
 • houkuttelu 
 • raiskaus 
 • … tai joku muu ahdistava tilanne 

Voit kertoa viestissäsi mistä haluaisit jutella, millainen tilanne sinulla on tai millaista apua kaipaisit.  

Työntekijämme vastaa sinulle kahden viikon kuluessa. Voit tulla myös chattiin juttelemaan tiistaisin klo 16-19 ja torstaisin klo 14-16. 

Viestien poistaminen 

Kaikki viestit poistetaan automaattisesti kahden kuukauden kuluttua. Voit myös itse halutessasi poistaa viestisi ja käyttäjätunnuksen. 

Viestiketjun lukitus 

Keskustelun päätyttyä työntekijä voi lukita viestiketjun. Silloin keskustelua voi käydä lukemassa, mutta siihen ei voi kirjoittaa enää uusia viestejä. 

Palvelun väärinkäyttötilanteissa keskustelu lukitaan.  

Unohtunut salasana 

Unohtuneen salasanan saat takaisin Nuorten Exitin chatissa, joka on avoinna tiistaisin klo 16-19 ja torstaisin klo 14-16.  

Jaa somessa:

Oliko tämän sivun sisältö mielestäsi hyödyllistä?