Poistu sivulta

Hyppää sisältöön

Muutama sana suostumuksesta

Suostumus seksuaalissa tilanteissa = kaikki osapuolet ovat aktiivisesti, vapaaehtoisesti ja ilman painostusta antaneet suostumuksensa seksuaaliseen toimintaan (esim. hiljaisuus tai passiivisuus ei ole merkki suostumuksesta).

Puhuminen on sallittua!

Emme ole ajatustenlukijoita. Kukaan ei voi kysymättä ja kommunikoimatta tietää, mitä toinen haluaa esim. seksiltä tai mitä milloinkin pitää tehdä, että tuntuu hyvältä.

Suostumusta seksiin voi myös osoittaa ja ilmaista monella tapaa mm. äänin, ilmein, elein ja liikkein, esimerkiksi liittymällä aktiivisesti mukaan seksiin.

Mitä uudempi tuttavuus seksikumppani on, sitä enemmän kannattaa varmistaa suostumus ja turvallisuus puhumalla, myös seksin aikana.

Suostumuskeskustelu checklist

✅Millaista seksiä haluatte? Hyvältä tuntuvat asiat voivat vaihtua seksikerrasta ja kumppanista riippuen: se mikä tuntui hyvältä viimeksi, ei välttämättä tunnu hyvältä tänään.

✅Miten haluatte edetä seksissä? Varmista suostumus ennen siirtymistä toiseen seksitapaan, esim. seksuaaliseen kosketteluun annettu suostumus ei automaattisesti tarkoita, että toinen olisi halukas vaikkapa suuseksiin.

✅Mitä ehkäisyä käytetään? Ehkäisyn käyttämisestä tai sen poisjättämisestä täytyy sopia aina yhdessä. Ehkäisyn käyttämiseen tulee myös sitoutua seksin ajaksi.

Suostumuksen saa perua milloin vain ja toisen/toisten tulee tätä kunnioittaa. Seksiä ei ole olemassa ilman suostumusta. Jos seksitilanne jatkuu suostumuksen perumisen jälkeen, ei silloin puhuta enää seksistä vaan väkivallasta.

Herättikö postaus sinussa ajatuksia, kysymyksiä tai muistoja? Tuu juttelee

Laita meille sähköpostia osoitteeseen info@exitry.fi tai viestiä Instagramissa ja sovitaan aika kahdenkeskiseen keskusteluun. Voit myös varata ajan tukitapaamiseen ajanvarauskalenterista tai kirjoittaa nettikirjepalveluun voi kirjoittaa milloin vain.

Jaa somessa: