Vapaaehtoisena tuet nuorten omia rajoja

Haluatko päästä tekemään merkityksellistä vapaaehtoistoimintaa? Kiinnostaako sinua nuorten seksuaalisen kaltoinkohtelun ennaltaehkäisy? Nuorten Exitin vapaaehtoisena pääset edistämään nuorten seksuaalista itsemääräämisoikeutta nuorten omissa ympäristöissä.

Vapaaehtoisena voit kirjoittaa nuorille suunnattuja somepäivityksiä, blogikirjoituksia ja tehdä kuvituksia, olla työntekijän mukana nuorisotaloilla ja erilaisissa nuorten tapahtumissa tai toimia kouluvierailijana. Kirjoituksia ja kuvituksia voit tehdä kotoa käsin milloin itsellesi sopii. Kouluvierailut sijoittuvat virka-aikaan, nuorisotalot taas arki-iltoihin. Tehtäviin koulutetaan ja niitä voi tehdä yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa. Vapaaehtoistoimintaa voit tehdä omien aikataulujesi puitteissa. Toimintaan sitoudutaan vuodeksi kerrallaan.

Huomaathan, että vapaaehtoistoimintaamme on tällä hetkellä vain pääkaupunkiseudulla. Taitopankkilaisena voit kuitenkin tarjota työpanostasi käyttöömme myös etäältä. Mikäli sinulla on omia seksuaalisen kaltoinkohtelun kokemuksia on tärkeää, että nämä kokemukset on käsitelty niin sinun kuin nuortenkin turvallisuuden ja hyvinvoinnin vuoksi. Aiheesta keskustellaan myös alkuhaastatteluissa.

Tervetuloa mukaan vapaaehtoiseksi Nuorten Exitin tiimiin!

 

Nuorten Pridessa vapaaehtoiset olivat toteuttamassa sateenkaarikynsistudiota
Nuorten Pride / kesäkuu 2015

Kiinnostuitko? Mahtavaa, ota yhteyttä!

  • Ilmoita kiinnostuksestasi laittamalla sähköpostia osoitteeseen netta at exitry.fi. Vapaaehtoistyön suunnittelijamme on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
  • Jokainen vapaaehtoisena toimimisesta kiinnostunut haastatellaan. Haastattelu kestää noin puoli tuntia ja haastattelussa on paikalla vapaaehtoistoiminnan suunnittelija ja toiminnanjohtaja.
  • Alkuhaastatteluiden perusteella valitaan korkeintaan 15 vapaaehtoista uusien vapaaehtoisten koulutukseen. Koulutukseen osallistuminen on edellytyksenä vapaaehtoisena toimimiselle.

Tarjoamme vapaaehtoisille:

  • Vapaaehtoistoiminnan muodoista riippuen purkutilaisuuksia, joissa käsitellään yhdessä toiminnassa heränneitä ajatuksia ja kysymyksiä
  • Vapaaehtoisten virkistystapahtumia, kuten vuosittaiset kevätkarkelot ja pikkujoulut
  • Mahdollisuuden vaikuttaa toimintaamme

Odotamme vapaaehtoisilta:

  • Sitoutumista toimintaan vähintään lukukaudeksi
  • Kahta tai kolmea vapaavalintaista vapaaehtoistoimintaan osallistumista lukukauden aikana (esim. bloggaus, tapahtumaan osallistuminen, kouluvierailu)
  • Koulutuksiin kuuluvien tehtävien tekemistä ja perehdytyksiin osallistumista
  • Sitoutumista järjestön arvoihin. Voit lukea Exit ry:n arvot yhdistyksen sivuilta.

Vapaaehtoistyön muodot

TAITOPANKKI

Tule kirjoittamaan meille blogia, somettamaan tai tekemään vaikkapa kuvituksia tai videoita! Etsimme myös vapaaehtoisjoukkoomme eri alojen taitajia, jotka haluavat omalla osaamisellaan olla tukemassa työtämme. Työpanos voi olla kertatyönä tehtyä tai pidempijänteistä kumppanuutta kanssamme, esimerkiksi valokuvausta tai esitteiden taittoa. Ota rohkeasti yhteyttä, olemme avoimia kaikille ideoille.

Tapahtumat

Nuorten Exit osallistuu erilaisiin tapahtumiin ja otamme vapaaehtoisia mukaan. Tällaisia tapahtumia ovat mm. Nuorten Pride, Valoa, ei väkivaltaa -kampanja ja Love-messut. Tapahtumissa annetaan tietoa seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta ja Nuorten Exitin palveluista.

 

vierailut

Vapaaehtoiset tekevät kouluvierailuita pareittain tai yhdessä vapaaehtoistyön koordinaattorin kanssa. Kouluvierailuja tehdään pääkaupunkiseudulla yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin. Teemme myös vierailuja nuorisotaloihin nuorten seksuaalikasvatusiltoina, johon vapaaehtoiset ovat myös tervetulleita mukaan.