Tuemme nuoria, läheisiä ja ammattilaisia luottamuksellisesti kaikissa seksuaalisen kaltoinkohtelun tilanteissa. Tukemme on kuuntelemista, neuvontaa, palveluohjausta, konsultointia – mitä sitten sinä tarvitsetkin.

Useimmiten chattiin, kysymyksiin ja puhelimeen ovat vastaamassa työntekijämme. Joskus saatat myös chattailla koulutettujen vapaaehtoistemme kanssa. Kaikki vastaajat ovat saaneet koulutusta seksuaalisesta kaltoinkohtelusta ja perehtyneet nuoren tukemiseen erityisesti kaltoinkohtelun kokemuksissa.

Ole siis rohkeasti yhteydessä ja tule juttelemaan mistä vain sinua mietityttävästä! Päätät itse omat rajasi ja sen, kuinka paljon haluat kertoa.

Meille on tärkeintä nuorten hyvinvointi ja turvallisuus ja siksi teemme tarvittavat ilmoitukset, kun meille herää huoli alaikäisen nuoren turvallisuudesta tai epäily alaikäiseen nuoreen kohdistuvasta seksuaalirikoksesta. Alaikäisten parissa työskentelevinä ammattilaisina olemme velvollisia huolehtimaan nuoren turvallisuudesta ja olemaan tarvittaessa yhteydessä viranomaisiin. Tarkoitus on mahdollistaa parhaan mahdollisen avun ja tuen saaminen eikä ilmoituksia tarvitsekaan pelätä.

Jotta tällaisissa tilanteissa nuori voidaan tavoittaa, tarvitaan nuoren yhteystiedot. Niitä saattaa olla vaikea selvittää pelkän netin välityksellä. Olisikin tärkeää, että nuori rohkaistuisi kertomaan ne itse, jotta voidaan varmistua siitä, että hän saa tilanteeseen sopivaa tukea. Nuori voi myös aina olla itse tai jonkun luotettavan läheisen kanssa yhteydessä oman alueensa lastensuojeluun. Välittömässä hätätilanteessa kannattaa olla yhteydessä hätänumeroon 112.

Saat työntekijöihimme  yhteyden keskiviikkoisin klo 16-18 nimettömässä chatissa (pääsivun alapalkissa), Kysy ja lue -palstalla tai sähköpostitse osoitteessa kysy@exitry.fi, jolloin työntekijät palaavat viestiisi henkilökohtaisesti. Kaikki yhteydenotot käsitellään luottamuksellisesti. Voit myös soittaa työntekijöillemme joko numeroon 045 895 3279 tai 045 359 1800. Jos emme ole tavoitettavissa, soitamme sinulle takaisin myöhemmin. Soitathan tuntemattomasta numerosta, jos et halua saada vastapuhelua.