Tule mukaan toimintaan!

Mitä?

Kiinnostaako sinua nuorten seksuaalisen kaltoinkohtelun ja vastikkeellisen seksin ennaltaehkäisy? Etsitkö vapaaehtoistyötä, jossa voit toimia tärkeän aiheen parissa, tavata muita samanhenkisiä vapaaehtoisia sekä olla osa iloista ja motivoitunutta yhteisöä? Tule mukaan innostuneeseen ja energiseen joukkoomme!

Kaipaamme tällä hetkellä lisävahvistusta etenkin kouluvierailuihin sekä kampanjoiden ja tapahtumien järjestämiseen. Syksyn 2016 aikana koulutamme ensimmäistä kertaa vapaaehtoisia myös verkossa tapahtuvaan asiakastyöhön. Asiakastyöhön suuntautuvilta vapaaehtoisilta edellytetään sosiaali- tai terveysalan koulutusta ja/tai kokemusta vaativasta asiakastyöstä.

Viime vuosina vapaaehtoiset ovat täydentäneet työtämme mm. toimimalla kouluvierailijoina, chat-päivystäjinä ja olleet apuna verkkotyössämme. Vapaaehtoisilla on ollut myös tärkeä rooli erilaisten tapahtumien, kampanjoiden ja tempausten järjestämisessä ja toteuttamisessa. Nuorten Exitin vapaaehtoiset ovat olleet aktiivisesti mukana esimerkiksi nuorille suunnatuilla seksuaaliterveysmessuilla ja -tapahtumissa, Maailma kylässä -festivaaleilla, Ruuti-Expossa, Reaktorissa ja Nuorten Pridessa.

Huomaathan, että toimintaamme on tällä hetkellä vain pääkaupunkiseudulla. Taitopankkilaisena voit kuitenkin tarjota työpanostasi käyttöömme myös etäältä. Mikäli sinulla on omia seksuaalisen kaltoinkohtelun kokemuksia, on tärkeää, että nämä kokemukset on käsitelty niin sinun kuin nuortenkin turvallisuuden ja hyvinvoinnin vuoksi. Aiheesta keskustellaan myös alkuhaastatteluissa.

Syksyn 2016 vapaaehtoisvalinnat ovat jo päättyneet, mutta voit ilmoittaa kiinnostuksestasi vuoden 2017 toimintaan. Nuorten Exitillä on ollut Raha-automaattiyhdistyksen rahoittamaa vapaaehtoistoimintaa syksystä 2014 lähtien.

 

Nuorten Pridessa vapaaehtoiset olivat toteuttamassa sateenkaarikynsistudiota
Nuorten Pride / kesäkuu 2015

Miten?

  • Ilmoita kiinnostuksestasi alla olevalla lomakkeella. Vapaaehtoistyön koordinaattorimme on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
  • Jokainen vapaaehtoisena toimimisesta kiinnostunut haastatellaan.
  • Alkuhaastatteluiden perusteella valitaan korkeintaan 15 vapaaehtoista uusien vapaaehtoisten peruskoulutukseen. Peruskoulutus järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Peruskoulutus sisältää yhden kokonaisen koulutusviikonlopun.
  • Peruskoulutuksen jälkeen voit myös käydä kouluvierailijakoulutuksen, verkkotyön koulutuksen (sosiaali- tai terveysalan opiskelijat ja -ammattilaiset) sekä erilaisia täydennyskoulutuksia.
  • Nuorten Exitin vapaaehtoisena sitoudut vähintään lukuvuodeksi toimintaan mukaan (Huom! Katsothan jokaisen vapaaehtoistyömuodon erilliset kuvaukset vaatimuksineen).

Milloin?

Vapaaehtoisten peruskoulutuksia järjestetään kerran vuodessa tai tarpeen mukaan. Seuraava koulutus on syksyllä 2017. Tarkemmat koulutustiedot julkaistaan Ajankohtaista-osiossa kesän aikana. Lisätietoja osoitteesta info@exitry.fi.

 

Vapaaehtoistyön muodot

Kouluvierailut

Kouluvierailutiimissä vapaaehtoiset tekevät kouluvierailuita pareittain tai yhdessä vapaaehtoistyön koordinaattorin kanssa. Sen lisäksi he osallistuvat nuorten seksuaaliterveystapahtumiin. Vapaaehtoinen sitoutuu tekemään vähintään kaksi kouluvierailua per lukukausi. Kouluvierailijoilla on peruskoulutuksen ja kouluvierailijakoulutuksen lisäksi tarvittaessa jatkokoulutusta ja työnpurkuja koko tiimin kanssa.

Kampanjatiimi

Kampanjatiimi valmistelee ja toteuttaa erilaisia Nuorten Exitin teemoihin liittyviä kampanjoita, jotka lisäävät järjestön sekä teemojen näkyvyyttä. Ennen kevään eduskuntavaaleja vapaaehtoiset pääsivät toteuttamaan Seksuvaalit 2015 -kampanjaa. Syksyllä 2015 vapaaehtoiset ideoivat ja toteuttivat kanssamme opettajille ja muille nuorten kanssa työskenteleville ammatilaisille suunnattua kampanjaa Tunnista ja toimi, joka sosiaalisen median kampanjoinnin lisäksi sisälsi yhteistyöseminaarin Peducan kanssa. Tunnista ja toimi-kampanja tuotti myös paljon näkyvyttä saaneen Hupsista-bingon.

Asiakastyö

Vapaaehtoiset toimivat chat-päivystäjinä ja vastaavat nuorten kysymyksiin työntekijöiden ohjauksessa.

Asiakastyö edellyttää sosiaali- tai terveysalan koulutusta ja/tai kokemusta vaativasta asiakastyöstä.

Verkkotyö

Ennaltaehkäisevässä verkkotyössä vapaaehtoiset saavat blogata ja vlogata ajankohtaisista ja muista teemaan liittyvistä aiheista. Blogeja julkaistaan nettisivujen lisäksi esimerkiksi Demin keskustelupalstalla. Vlogit eli videoblogit julkaistaan Nuorten Exitin YouTube-kanavalla. Lisäksi vapaaehtoiset voivat toisinaan tuottaa itsemääräämisoikeutta ja omia rajoja vahvistavaa sisältöä nuorille suunnatuilla some-kanavilla Instagramissa ja Snapchatissa.

Tapahtumat

Tapahtumiin voivat osallistua kaikki peruskoulutuksen käyneet vapaaehtoiset. Tapahtumia, joihin Nuorten Exit osallistuu, ovat esimerkiksi erilaiset nuorille suunnatut seksuaaliterveystapahtumat, Maailma kylässä -festivaali, Reaktori, Ruuti-Expo ja Nuorten Pride.

Taitopankki

Etsimme vapaaehtoisjoukkoomme eri alojen taitajia, jotka haluavat omalla osaamisellaan olla tukemassa työtämme. Tällä hetkellä pulaa on etenkin editoijista, valokuvaajista, kuvittajista, graafikoista sekä taittajista. Työpanos voi olla kertatyönä tehtyä tai pitempijänteistä kumppanuutta kanssamme. Ota rohkeasti yhteyttä, olemme avoimia kaikille ideoille!