Tule mukaan Nuorten Exitin toimintaan!

Kiinnostaako sinua nuorten seksuaalisen kaltoinkohtelun ja vastikkeellisen seksin ennaltaehkäisy?  Haluatko päästä tekemään merkityksellistä työtä osana innostunutta vapaaehtoisten ja työntekijöiden joukkoa? Nuorten Exitin vapaaehtoisena pääset edistämään nuorten seksuaalista itsemääräämisoikeutta ja omia rajoja nuorten omissa ympäristöissä. Tule siis mukaan innostuneeseen ja energiseen joukkoomme!

Vapaaehtoisena tuet nuorten omia rajoja

Vapaaehtoisena toimit kouluvierailijana tai olet työntekijän mukana nuorisotaloilla. Kouluvierailut sijoittuvat virka-aikaan, nuorisotalot taas  arki-iltoihin. Tehtäviin koulutetaan ja niitä voi tehdä yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa. Vapaaehtoiseksi sitoudutaan vuodeksi kerrallaan.

Vapaaehtoisilla on ollut myös tärkeä rooli erilaisten tapahtumien, kampanjoiden ja tempausten järjestämisessä ja toteuttamisessa. Nuorten Exitin vapaaehtoiset ovat olleet aktiivisesti mukana esimerkiksi nuorille suunnatuissa tapahtumissa ja seksuaaliterveysmessuilla.

Huomaathan, että vapaaehtoistoimintaamme on tällä hetkellä vain pääkaupunkiseudulla. Taitopankkilaisena voit kuitenkin tarjota työpanostasi käyttöömme myös etäältä. Mikäli sinulla on omia seksuaalisen kaltoinkohtelun kokemuksia, on tärkeää, että nämä kokemukset on käsitelty niin sinun kuin nuortenkin turvallisuuden ja hyvinvoinnin vuoksi. Aiheesta keskustellaan myös alkuhaastatteluissa.

 

Nuorten Pridessa vapaaehtoiset olivat toteuttamassa sateenkaarikynsistudiota
Nuorten Pride / kesäkuu 2015

Kiinnostuitko? Mahtavaa, ota yhteyttä!

  • Ilmoita kiinnostuksestasi laittamalla sähköpostia osoitteeseen netta at exitry.fi. Vapaaehtoistyön suunnittelijamme on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
  • Jokainen vapaaehtoisena toimimisesta kiinnostunut haastatellaan. Haastattelu kestää noin puoli tuntia ja haastattelussa on paikalla vapaaehtoistoiminnan suunnittelija ja toiminnanjohtaja.
  • Alkuhaastatteluiden perusteella valitaan korkeintaan 15 vapaaehtoista uusien vapaaehtoisten koulutukseen. Peruskoulutukseen ja kohtaamiskoulutukseen osallistuminen on edellytyksenä vapaaehtoisena toimimiselle (poikkeuksena taitopankkilaiset). Seuraava vapaaehtoisten koulutus järjestetään syksyllä 2019.

Tarjoamme vapaaehtoisille:

  • Peruskoulutuksen ja kohtaamiskoulutuksen lisäksi erilaisia täydennyskoulutuksia ja teemailtoja
  • Vapaaehtoistoiminnan muodoista riippuen purkutilaisuuksia, joissa käsitellään yhdessä toiminnassa heränneitä ajatuksia ja kysymyksiä
  • Vapaaehtoisten virkistystapahtumia, kuten vuosittaiset kevätkarkelot ja pikkujoulut
  • Mahdollisuuden vaikuttaa toimintaamme

Odotamme vapaaehtoisilta:

  • Sitoutumista toimintaan vähintään lukukaudeksi
  • Koulutuksiin kuuluvien tehtävien tekemistä ja perehdytyksiin osallistumista
  • Sitoutumista järjestön arvoihin. Voit lukea Exit ry:n arvot yhdistyksen sivuilta.

Katso eri vapaaehtoistoiminnan muotojen vaatimukset vapaaehtoistoiminnan muotojen kuvausten yhteydestä.

 

Vuodesta 2015 saakka toiminut vapaaehtoinen kertoo, että "heitä on perehdytetty ja koulutettu todella hyvin".

Vapaaehtoistyön muodot

TAITOPANKKI

Etsimme vapaaehtoisjoukkoomme eri alojen taitajia, jotka haluavat omalla osaamisellaan olla tukemassa työtämme. Tällä hetkellä pulaa on etenkin editoijista, valokuvaajista, kuvittajista, graafikoista sekä taittajista. Työpanos voi olla kertatyönä tehtyä tai pitempijänteistä kumppanuutta kanssamme. Ota rohkeasti yhteyttä, olemme avoimia kaikille ideoille! Taitopankkilaiset voivat halutessaan osallistua vapaaehtoisten peruskoulutukseen.

Tapahtumat

Tapahtumia, joihin Nuorten Exit osallistuu, ovat esimerkiksi erilaiset nuorille suunnatut seksuaaliterveystapahtumat, Maailma kylässä -festivaali, Reaktori, Ruuti-Expo ja Nuorten Pride. Nuorille suunnattuihin tapahtumiin voivat osallistua kaikki kohtaamiskoulutuksen käyneet vapaaehtoiset.

vierailut

Kouluvierailutiimissä vapaaehtoiset tekevät kouluvierailuita pareittain tai yhdessä vapaaehtoistyön koordinaattorin kanssa. Sen lisäksi he osallistuvat nuorten seksuaaliterveystapahtumiin. Syksyllä 2018 pilotoidaan myös vapaaehtoisten osallistuminen nuorten iltoihin. Vapaaehtoinen sitoutuu tekemään vähintään kolme kouluvierailua lukuvuodessa (joista osa voi olla myös tapahtumia). Kouluvierailijoilla on peruskoulutuksen ja kohtaamiskoulutuksen lisäksi tarvittaessa jatkokoulutusta ja työnpurkuja koko tiimin kanssa.