Poistu sivulta

Hyppää sisältöön

Toimintaperiaatteet keskustelupalstoille

Tiivisitelmä

  • Keskustelupalstalla voit jutella Nuorten Exitin työntekijöiden kanssa.  Voit tulla juttelemaan jos sinua mietityttää jokin omiin rajoihin, seurusteluun, seksuaaliseen kaltoinkohteluun tai vastikkeelliseen seksiin liittyvä asia.   
  • Keskustelu tapahtuu julkisella keskustelualustalla. Ethän jaa henkilökohtaisia tietojasi. 
  • Emme keskustele yksityisviesteillä. Voit tulla keskustelemaan omasta tilanteestasi Nuorten Exitin chat-päivystykseen osoitteessa nuortenexit.fi 
  • Vastaamme keskustelupalstalle arkisin virka-aikana. 

Nuorten Exitin keskustelut  on tarkoitettu 13-29-vuotiaille nuorille 

Tuemme nuoria kaikissa omiin rajoihin, seurusteluun, seksuaaliseen kaltoinkohteluun ja vastikkeelliseen seksiin liittyvissä tilanteissa. Tukemme on kuuntelemista, neuvontaa ja palveluohjausta. Asian kuin asian, oli se miten ikävä tai vakava tahansa, voi tuoda meille ilmi.  

Palstalla keskustelet halutessasi nimettömänä. Nuorten Exit ei tiedä kuka olet, jos et itse sitä kerro. Jos meille herää epäily alaikäiseen kohdistuvasta rikoksesta tai muu vakava huoli, teemme lastensuojelu- ja rikosilmoitukset ja poliisi saattaa silloin saada selville henkilöllisyytesi.   

Hyvinvoinnin ja turvallisuuden takaaminen  

Keskustelupalstoilla keskustelevat  koulutetut työntekijämme. 

Meille tärkeintä on sinun hyvinvointisi ja turvallisuutesi, ja siksi teemme tarvittaessa lastensuojeluilmoituksen, mikäli meille herää huoli alaikäisen nuoren turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Rikosilmoituksen teemme, jos herää epäily alaikäiseen nuoreen kohdistuvasta väkivaltarikosepäilystä, kuten seksuaalisesta kaltoinkohtelusta.  

Alaikäisten parissa työskentelevinä ammattilaisina laki velvoittaa meitä huolehtimaan nuoren turvallisuudesta ja luovuttamaan keskustelusta tarvittaessa viranomaisten tarvitsemat tiedot. Ilmoituksia ei tarvitse pelätä, niiden tarkoitus on parhaan mahdollisen tuen saaminen.  

Nuori voi myös aina olla itse tai jonkun luotettavan läheisen kanssa yhteydessä oman alueensa lastensuojeluun. Välittömässä hätätilanteessa kannattaa olla yhteydessä hätänumeroon 112.  

Nuoren turvallisuuden takia keskustelun aiheita on joskus tarpeen rajata. Nuoren turvallisuus on meille tärkeintä. Tukemme on kuuntelemista, neuvontaa ja palveluohjausta.   

Tietosuoja

Nuorten Exit ei saa tietää nuoren henkilöllisyyttä, ellei hän itse sitä kerro. Jos keskustelun perusteella tehdään vakavaan rikosepäilyyn liittyvä ilmoitus, poliisilla voi olla mahdollisuus saada selville ip-osoite ja nuoren henkilöllisyys. Nuorten Exitin keskusteluista ei kerätä henkilötietoja. 

Jaa somessa: