Poistu sivulta

Hyppää sisältöön

Chatin käyttöehdot

Nuorten Exitin chat-päivystys on loppunut. Voit varata oman ajan chattiin laittamalla sähköpostia info@exitry.fi tai yksityisviestillä Instagramissa @nuortenexit.

Tiivistelmä

  • Nuorten Exitin chatissä voit jutella kahdenkeskisesti työntekijän kanssa. Chattiin voit tulla juttelemaan jos sinua mietityttää jokin omiin rajoihin, seurusteluun, seksuaaliseen kaltoinkohteluun tai vastikkeelliseen seksiin liittyvä asia.  
  • Meille tärkeintä on sinun hyvinvointisi ja turvallisuutesi, ja siksi teemme tarvittaessa lastensuojeluilmoituksen, mikäli meille herää huoli alaikäisen nuoren turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.  
  • Rikosilmoituksen teemme, jos herää epäily alaikäiseen nuoreen kohdistuvasta väkivaltarikosepäilystä, kuten seksuaaliväkivallasta.
  • Nuorten Exit ei selvitä nuoren henkilöllisyyttä eikä ip-osoite tule Nuorten Exitin tietoon. Jos chat-keskustelun perusteella tehdään vakavaan rikosepäilyyn liittyvä ilmoitus, poliisilla voi olla mahdollisuus saada ip-osoite ja nuoren henkilöllisyys selville. 
  • Chatin väärinkäyttötilanteissa keskustelu lopetetaan. 

Nuorten Exitin chat on tarkoitettu 13-29-vuotiaille nuorille

Tuemme nuoria kaikissa omiin rajoihin, seurusteluun, seksuaaliseen kaltoinkohteluun ja vastikkeelliseen seksiin liittyvissä tilanteissa. Tukemme on kuuntelemista, neuvontaa ja palveluohjausta. Asian kuin asian, oli se miten ikävä tai vakava tahansa, voi tuoda meille ilmi. Kaikki yhteydenotot käsitellään luottamuksellisesti. 

Chatissa keskustelet nimettömänä. Nuorten Exit ei tiedä kuka olet, jos et itse sitä kerro. Jos meille herää epäily alaikäiseen kohdistuvasta rikoksesta tai muu vakava huoli, teemme lastensuojelu- ja rikosilmoitukset ja poliisi saattaa silloin saada selville henkilöllisyytesi.  

Ajatuksesi ovat meille tärkeitä! Voit antaa palautetta nimettömästi. Vastausten avulla voimme kehittää palveluamme ja toimintaamme paremmaksi. 

Hyvinvoinnin ja turvallisuuden takaaminen 

Chatissä vastaavat koulutetut työntekijämme, jotka ovat saaneet koulutusta seksuaalisesta kaltoinkohtelusta ja perehtyneet nuoren tukemiseen erityisesti kaltoinkohtelun kokemuksissa. 

Meille tärkeintä on sinun hyvinvointisi ja turvallisuutesi, ja siksi teemme tarvittaessa lastensuojeluilmoituksen, mikäli meille herää huoli alaikäisen nuoren turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Rikosilmoituksen teemme, jos herää epäily alaikäiseen nuoreen kohdistuvasta väkivaltarikosepäilystä, kuten seksuaalisesta kaltoinkohtelusta. 

Alaikäisten parissa työskentelevinä ammattilaisina laki velvoittaa meitä huolehtimaan nuoren turvallisuudesta ja luovuttamaan keskustelusta tarvittaessa viranomaisten tarvitsemat tiedot. Ilmoituksia ei tarvitse pelätä, niiden tarkoitus on parhaan mahdollisen tuen saaminen. 

Sinun ei tarvitse antaa chatissa yhteystietojasi, mutta tällaisessa tilanteessa kysymme niitä sinulta avun saamisen varmistamiseksi. Auttavien viranomaisten saattaa olla vaikea selvittää yhteystietoja pelkästään chat-keskustelun perusteella.  

Nuori voi myös aina olla itse tai jonkun luotettavan läheisen kanssa yhteydessä oman alueensa lastensuojeluun. Välittömässä hätätilanteessa kannattaa olla yhteydessä hätänumeroon 112. Myös hätätilanteiden jälkeen olet tervetullut Nuoren Exitin chatiin juttelemaan. 

Nuoren turvallisuuden takia keskustelun aiheita on chatissa joskus tarpeen rajata, sillä chat ei ole terapeuttista työtä. Tukemme on kuuntelemista, neuvontaa ja palveluohjausta. 

Chat-asiakastyöhön kuuluu käytyjen keskustelujen purku. Chat-työntekijöiden kesken keskustellaan millaisista aiheista päivystyksen aikana on juteltu sekä miten toimitaan jatkossa. Keskustelut käydään yleisellä tasolla. Purku on tärkeä osa asiakastyötä ja mahdollistaa laadukkaan palvelun. 

Tietosuoja 

Nuorten Exit ei saa tietää nuoren henkilöllisyyttä, ellei hän itse sitä kerro. Yhteydenottajan ip-osoite ei tule Nuorten Exitin tietoon. Palvelimelta ip-osoitteet poistetaan säännöllisesti, viimeistään kahden kuukauden kuluessa. Jos chat-keskustelun perusteella tehdään vakavaan rikosepäilyyn liittyvä ilmoitus, poliisilla voi olla mahdollisuus saada selville ip-osoite ja nuoren henkilöllisyys.  

Nuorten Exitin chat-keskusteluista ei kerätä henkilötietoja. Chat-keskustelutiedostot poistetaan palvelimelta kahden kuukauden kuluessa. Nuorten Exitin toiminnan kehittämistä varten chat-keskusteluista kootaan tilastotietoa, esimerkiksi yhteydenottajan sukupuoli, ikä, missä päin Suomea asuu (Etelä-Suomi, Länsi-Suomi jne.) sekä keskustelunaiheet yleisellä tasolla. Tilastotiedosta ei ole mahdollista tunnistaa yhteydenottajia.  

Tilastoinnin lisäksi työntekijät saattavat tehdä muistiinpanoja keskustelun tueksi. Muistiinpanoihin ei kirjata tietoja, joista yhteydenottaja voidaan tunnistaa. Muistiinpanot säilytetään lukitusti ja hävitetään keskusteluyhteyden päättyessä. 

Jaa somessa:

Oliko tämän sivun sisältö mielestäsi hyödyllistä?