Mitä tehdä jos joku ahdistelee netissä?

Onko joku joskus ottanut sinuun yhteyttä netissä ja se on tuntunut sinusta epämiellyttävältä tai ahdistavalta? Oletko nähnyt netissä jotakin häiritsevää? Esimerkiksi epätoivotut seksiviestit ja alastonkuvat ovat seksuaalista kaltoinkohtelua. Niitä ei siis saa lähettää kenellekään ilman lupaa. Jos kohtaat netissä edellä mainittua toimintaa, toimi silloin näin:

 

Toimintaohjeet epämiellyttäviin tai ahdistaviin yhteydenottoihin verkossa

 

Myös netissä on tärkeää muistaa omat ja muiden rajat. Jos huomaat, että sinun tai jonkun muun rajoja on rikottu netissä, älä jää asian kanssa yksin! Kerro asiasta turvalliselle aikuiselle tai tule esimerkiksi Nuorten Exitin chattiin juttelemaan. Löydät chatin tämän sivun oikeasta alakulmasta. Chat on avoinna tiistaisin klo 16-18 ja torstaisin klo 14-16. Lämpimästi tervetuloa juttelemaan! <3