Paremman fiiliksen perässä

Musiikki. Mikä parempi tapa parantaa päivä. Sen voi laittaa soimaan, kun ärsyttää ja se muuttaa arkisen matkan bussipysäkille kävelyksi aurinkoisella rannalla tai suurkaupungin kiireisillä kaduilla. Musiikki vie toiseen paikkaan, tunnetilaan ja parhaimmillaan parantaa niitä jo koettuja kolhuja. Musiikki voi pelastaa pahemmankin päivän ja saa tuntemaan olonsa vähän enemmän kaikkeen kykeneväksi tyypiksi, sellaisinakin päivinä kun siltä ei todellakaan tunnu.

Usein omat musiikkivalinnat voimistavat sitä tunnetta, mikä sattuu jo olemaan. Kuin huomaamattaan ajautuu tilanteeseen, jossa surullisena kuuntelee musiikkia joka vahvistaa jo valmiiksi niitä epätoivon tunteita. Vaikka negatiivisissa fiiliksissä vellominen onkin hyvästä aina välillä, voi myös kokeilla, voisiko musiikkivalinnoilla parantaa omaa fiilistään.

Onneksi toisinaan tsemppiä kaivatessa listalle löytyy kuin automaattisesti niitä kappaleita, jotka nostavat karvat pystyyn ja palauttaa uskon itseensä siinä hetkessä. Biisejä, jotka palauttavat sen fiiliksen, “Hei, musta on ihan mihin vaan!” ja luovat uskoa siihen, että kaikki kyllä selviää enemmin tai myöhemmin. Musiikilla on niin suuri valta omaan tunnetilaan, ihan tieteellisestikin, että olisi hyvä osata käyttää sitä omaksi hyödyksi. Hyvät valinnat voivat parantaa olotilaa, mutta ihan yhtä selvää on, että pirteän musiikin kuuntelu huonona päivänä ainoastaan lisää ärsytystä. Olisikin hyvä oppia löytämään sellaisia musiikkia, jotka nostattavat omaa tunnelmaa mutta eivät ole liian kaukana sen hetkisestä fiiliksestä.

Tässä pari vaihtoehtoa eri fiiliksiin kokeiltavaksi:

Sydänsärkyihin Robynin Indestructible.

Aggressiivisempaa energiaa kaivatessa Princess Nokian Kitana. Sillä usein tsemppiä kaivataan, ainakin näin syksyn synkkyydessä.

Outi (Inspiroivaa taustamusiikkia kuunnellen)

P.S. Käy kurkkaamassa Nuorten Exitin Voimabiisi-lista Youtubesta!