Sekasin-chat aukeaa 19.1. ja on avoinna vuoden jokaisena päivänä

Sekasin-chat aloittaa toimintansa torstaina 19.1. klo 10 ja on siitä eteenpäin auki vuoden jokaisena päivänä. Se tarjoaa nuorille ilmaista ja nimetöntä keskusteluapua ammattilaisten ja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. Nuorten Exit on mukana Sekasin-chatin taustajoukoissa yhdessä monen hienon toimijan kanssa.

  • Chat löytyy osoitteesta Sekasin.fi
  • Chat auki vuoden jokaisena päivänä klo 7:00 – 00:00
  • Chatissa voi keskustella mistä tahansa mieltä painavasta asiasta, kuten omasta olosta, mielenterveyden pulmista, vaikeista tapahtumista ja avun hakemisesta.

Chat oli avoinna viikon ajan viime keväänä osana Sekasin-kamppanjaa. Päivystäjät kävivät chatissa 1239 keskustelua, mutta kokonaisuudessaan yhteydenottoja tuli noin 13 000. Verkossa tarjotulle tuelle nähtiin siis tarvetta.

Chatin uudelleen avaamisen mahdollistaa Me-säätiön taloudellinen tuki, jonka avulla Suomen Mielenterveysseura ylläpitää palvelua yhdessä muiden järjestöjen kanssa. Mielenterveysseuran lisäksi chatin päivystykseen osallistuvat mm. A-klinikkasäätiö, Mielenterveyden keskusliitto, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Nyyti, Kasvatus- ja perheneuvonta Kasper, Väestöliitto sekä HelsinkiMission Nuorten Kriisipiste.

 

Lisätietoa Sekasin-chatista löydät osoitteesta Sekasin.fi sekä Suomen Mielenterveysseuran sivuilta.