Kehu päivässä

Tykkään matkustaa metrolla. Metrossa tulee vastaan koko joukko erilaisia ihmisiä. Juuri se yllätyksellisyys kiehtoo minua. Siellä voi törmätä salkkujen kanssa matkaaviin bisneshenkilöihin, eri uskontokuntien edustajiin tai kitaran kanssa matkustavaan muusikkoon, joka esittelee soittotaitojaan kanssamatkustajille rauhassa hurisevassa oranssissa vaunussa.  Halu liikkua yhdistää matkustajia kiehtovalla tavalla: on päästävä paikasta A paikkaan B.

Tykkään  tarkkailla ihmisiä sivusta. Olen valinnut tälläkin kertaa metron liikkumisvälineekseni. Istun alas, ohitseni kävelee paljon erinäköisiä kasvoja. Käännän päätäni, tuntematon nainen hymyilee minulle ja kaikille käytävällä ohi käveleville. Tuo hymy laittaa miettimään.

Muistatko sen kivan fiiliksen, kun joku viimeksi kehui kenkiäsi? Minä muistan. Muistan sen tunteen, kun metrossa kerran joku tuli kehumaan laukkuani ja yhtä lailla muistan sen hetken kun olin seinäkiipeilemässä ja tuntematon nainen tuli kehumaan shortsejani ja kysymään mistä voisi ostaa samanlaiset. Ennen kaikkea muistan sen fiiliksen, kuinka näiden hetkien jälkeen hymyilytti vielä pitkään.

Ehkä positiivisuus on kuin haukotus, joka synnyttää ympärilleen ketjureaktion. Voisimme haastaa toisemme antamaan yhden  positiivisuuden päivässä tuntemattomalle. Mitä jos seuraavan kerran menisit kehumaan jonkun tuntemattoman ihmisen kampausta? Tai veisit työpaikan taukohuoneeseen itseleivottuja pullia pienen positiivisen kirjoituksen kera. Uskon vahvasti, että hyvä fiilis tarttuu. Voit tehdä hetkestä erityisesti muistettavan jollekkin henkilölle.

Hymyilen metron tuntemattomalle naiselle takaisin. Hän teki juuri päivästäni himpun verran paremman.

Positiivista kesää ihanat!

 

Kirjoittanut Reeta, vapaaehtoistyöntekijä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.