Mun vaatteet ei ole sun aatteet

Ilmat lämpenee ja vaatteet vähenee. Katukuvassa nähdään vuosittaiseen tapaan enemmän ihoa sitten talven. On tullut kesän aika.

Kesän lämmöstä iloiten kaivan vaatekaapin nurkasta kaikki hellevaatteet esille. Vaatekasasta löytyy shortsia, hametta, hihatonta paitaa – kivoja ja säähän sopivia vaatteita suurimman osan vuodesta käytettävien farkkujen ja neuleiden tilalle.

Lämpömittari näyttää plussa-asteita 25 lukeman verran. Minusta on enemmän kuin sopivaa pukeutua shortseihin ja hihattomaan paitaan.

Ulkona ollessa huomaan, että alan pikkuhiljaa epäröidä omaa pukeutumistani. Olen kuullut jo kaksi kertaa, kuinka vaatetustani kyseenalaistetaan ”liian paljastelevaksi” tai ”säädyttömäksi”. Pahimman kommentin kuulen eräältä henkilöltä: ”Pitäisi miettiä hieman enemmän, mitä pukee päälleen. Siinähän voi kuka vaan käydä käsiksi, kun pukeutumisella houkutellaan.

Ajatukset myllyävät päässäni, enkä löydä järkeviä sanoja. Olen sanaton.

Mietin, miten kukaan kehtaa sanoa noin. Tietysti ihan siksikin, että en koe kenelläkään olevan oikeutta tuomita pukeutumistani, mutta myös siksi, että joku kehtaa oikeuttaa minut seksuaalisen häirinnän kohteeksi.

Vaikka jonkun mielestä viestisin pukeutumisellani mitä, ei seksuaalinen häirintä ja uhriuttaminen ole ikinä hyväksyttävää. Se, että pukeutuisin tiukkiin farkkuihin tai käsivarret paljastavaan paitaan, ei anna lupaa seksuaaliselle häirinnälle.

Seksuaalinen häirintä on aina tekijän vastuulla, ei sitä kokeneen.

kuva: http://starryeyednosurprise.tumblr.com/post/19488505290

Kirjoittanut Pauliina, Nuorten Exitin vapaaehtoinen

(kuva: http://starryeyednosurprise.tumblr.com/post/19488505290)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.