Hei luuseri! Haluatko seksiä hyvännäköisiltä naisilta (halusivatpa he sitä tai eivät)?

Kuinka moni rakasti joskus elokuvaa Valheet ja viettelijät tai sen uudempaa versiota Julmia Aikeita? Minä pidin kummastakin, vanhasta vielä enemmän. Katsoin jälkimmäisen äskettäin uudestaan Sarah Michelle Gellar -faniuteni takia ja elokuvan viesti toimii yhä: todellinen onnellisuus tulee epäitsekkäästä rakkaudesta eikä toisen manipuloinnista oman mielihyvän tyydyttämiseksi.

Mietin näitä elokuvia usein, kun luen juttuja erilaisista Pelaaja tai Pick Up Art (PUA) -kerhoista ja -koulutuksista. Tämän blogin otsikko voisi suoraan olla joltain näistä nettisivuista (tosin miestä ei ehkä suoraan kutsuttaisi luuseriksi). PUAn lähtöajatus on niin toisen ihmisen – sekä naisen että miehenkin – arvoa alentava, että minua yhtaikaa oksettaa ja itkettää koko ilmiö.

Lyhyt selitys niille, joille aihe on uusi: netti on täynnä erilaisia sivustoja, kerhoja, verkostoja ja leirimainoksia, jotka tarjoavat miehille apua naisten kaatoon. Todellinen miehen mittahan on seksikumppanien määrä, eivätkä ujot ja kiltit pojat (ne luuserit) helposti saa pesää. Mutta ei hätää! Vippaskonsteista löytyy ratkaisu seksinnälkään: jopa rankasti vastustelevankin naisen pystyy erilaisilla nikseillä saamaan sänkyynsä. Et olekaan siis oikeasti luuseri. Luulit vain, koska naiset. Tarkemmin: koska feministit.

Monet sivustot tarjoavat myös salaisia aseita tyttöystävän löytämiseen (ollaksesi oikea mies, eli ei-luuseri, sinulla on hyvä olla seksuaalinen omistusoikeus ainakin yhteen naiseen vakituisesti) tai sen varmistamiseen, että hän ei koskaan petä sinua (onnellisen parisuhteen salaisuus on tietysti se, ettei seksuaalista yksinoikeuttasi kumppaniisi uhkaa kukaan koskaan).

Yksi tällaisista kaatamis- tai hallitsemistekniikoista on ”negaus” eli naisen itsevarmuuden tahallinen heikentäminen. Heikompi itsetunto = helpommin painostettavissa seksiin/seurusteluun/mihin vain. Olit itse minkänäköinen tai -kokoinen tahansa, älä koskaan anna hyvännäköisen tai muuten haluttavan naisen pitää itseään viehättävänä.

Pelaajakerhoja markkinoidaan ja on puolustettukin ujojen miesten itsetunnon tukijoina. Surullista on, että tällaiset lyhyen aikavälin itsetuntoboostit pitkällä aikavälillä pelkästään syövät itsetuntoa. Viesti nimittäin on: vain teeskentelemällä ja toisen itsetuntoa murentamalla kelpaat.

On selvää, etteivät manipulointitekniikat ja niitten markkinointi vähennä naisvihaa tai stereotyyppista kuvaa naisesta. Päinvastoin. Ne vahvistavat käsitystä naisesta seksiin käytettävänä esineenä tai sinä viimeisenä seksin vartijana, jonka ovela ja peräänantamaton mies pystyy oikeilla konsteilla harhauttamaan. Rakkauteen, kunnioitukseen ja jaettuun mielihyvään perustuvaan rakasteluun, siihen joka esimerkiksi yllämainituissa leffoissa on paatuneimmallekin kaikkein tyydyttävintä seksiä, mitkään näistä vinkeistä eivät johda. Saati tasa-arvoiseen kumppanuuteen. Ne ruokkivat seksuaalista hyväksikäyttöä vähättelevää ja naista seksuaalisesti alistavaa kulttuuria. Ja pahimmillaan yllyttävät väkivaltaan.

Onneksi pikkuhiljaa aletaan herätä siihen, mitä tällaiset kerhot ja niitten puhemiehet aikaansaavat. Eräs ”guruista” joutui lyhentämään kiertuettaan Australiassa julkisen vastustuksen vuoksi. Samaiselta henkilöltä evättiin viisumi Britteihin. Pelaajakerhojen puhe naisista nähdään juuri sinä, mitä se onkin: vihapuheena, jota ei tule hyväksyä.

Elina Nuorten Exitin vapaaehtoinen