Hallitsetko jo tärkeimmät seksiniksit?

Ennen kuin alat opiskella yksityiskohtaisia vinkkejä seksiasennoista tai suuseksitekniikoista, kannattaa tehdä seuraava testi. Vastaa kysymyksiin joko kyllä tai ei.

1. Tykkäätkö itsestäsi ja kropastasi?
2. Harrastatko itsetyydytystä?
3. Kiihotutko? Tiedätkö miltä se tuntuu?
4. Uskallatko pyytää mitä haluat? Uskallatko kertoa mitä et halua?
5. Tiedätkö missä menevät omat rajasi ja uskallatko pitää niistä kiinni?

Jos vastasit yllä oleviin kysymyksiin kyllä, kaikista tärkeimmät seksiniksit ovat sinulla hyvin hallussa! Miksi sitten juuri nämä vinkit ovat tärkeitä asento-oppaiden sijaan?

Itsestään pitäminen on kaikkein tärkeintä. Kun sinä itse pidät itsestäsi, sinun ei tarvitse miellyttää muita ja muutkin voivat pitää sinusta oman itsenäsi. Jos et itse näe omaa kauneuttasi ja seksikkyyttäsi, sinun on myös vaikea hyväksyä, että joku on sinusta oikeasti kiinnostunut.

Sooloseksi on seksiä parhaimmillaan! Itsetyydytys on mahtava keino tutustua omaan kehoon ja seksuaalisuuteen. Itsetyydytyksessä loistavaa on se, että voit itse päättää mitä teet! Itsetyydyttämiseen liittyy läheisesti kiihottumisen tunne. Kiihottumisen aikana verenkierto keskittyy sinne, missä sillä on seksin kannalta merkitystä: eli sukupuolielinten ja rintojen alueelle. Kiihottuminen on samanlainen reaktio sukupuoleen katsomatta. On hyvä muistaa, että yhdyntä ilman kiihottumisen tunnetta on ihan yhtä tyhjän kanssa.

Avaa suusi seksin suhteen ja pyydä mitä haluat. Tämä vaatii jo rohkeutta puhua seksistä. Et kai oleta, että kumppanisi on ajatusten lukija? Ei hän voi tietää mitä haluat jos et kerro hänelle! Eikä hän varsinkaan voi tietää mitä haluat jos, et itse tiedä! Avaa suusi myös sen suhteen, mitä et halua seksissä tehdä tai mihin et ole vielä valmis. Seksi ei ole kivaa, jos siinä joutuu teeskentelemään nautintoa. Jos et halua kokeilla jotain, sano se kumppanillesi. Voit sanoa sen jotenkin lempeästikin; ”ihan hyvä idea, mutta oltaisiinko mieluummin näin?”.

Omat rajat ja niiden tunnistaminen on tärkeää! Omat rajat auttavat pitämään sinut turvassa ja pitämään olosi hyvänä. Omien rajojen sisäpuolella saa tapahtua asioita, jotka tuntuvat hyvältä ja tuottavat nautintoa. Rajojen ylittäminen taas tuntuu ikävältä. Omista rajoista kiinni pitäminen seksissä tarkoittaa sitä, että et lähde sellaisiin seksijuttuihin mukaan, jotka ahdistavat tai satuttavat. Tai joita olet jo kokeillut ja todennut, että ei tuntunut kivalta tai kiihottavalta. Omista rajoista saa ja kannattaa pitää kiinni! Ja jos rajojasi on ylitetty, siitäkin kannattaa puhua.

 

Anni / Nuorten Exit